Adatkezelési tájékoztató

Weboldal információk

A weboldal címe: https://fenytest.hu

Bővebben: https://fenytest.hu/rolam/

Az oldal tájékoztatás céljából jött létre, nem kezel kereskedelmi tevékenységet.

Melyek azok a személyes adatok, amiket gyűjtünk és milyen céllal gyűjtjük ezeket

Hozzászólások

Hozzászólás beküldésekor a hozzászólási űrlapban megadottakon kívül rögzítésre kerül a hozzászóló IP címe és a böngészőazonosító karakterlánc a kéretlen tartalmak kiszűrése céljából.

Egy személytelenített, az e-mail címből előállított karakterlánc (hashnek szokás nevezni) kerül továbbításra a Gravatar szolgáltatás felé, ami ezen az oldalon használatban van. A Gravatar szolgáltatás feltételei az alábbi címen tekinthetőek meg: https://automattic.com/privacy/. A hozzászólás elfogadása után, a hozzászólásunk tartalma és a profil képünk is megjelenik nyilvánosan.

Média

Amennyiben regisztrált felhasználó által kerül kép feltöltésre a honlapra, kerülje az olyan EXIF-eket, amelyekben GPS pozíció adatok is szerepelnek. A honlap látogatói ezeket letölthetik és kinyerhetik a helyadatokat a honlapon található képekből.

Kapcsolatfelvételi űrlapok

Sütik

Hozzászólás írása után a honlap a megadott nevet, e-mail címet sütiben eltárolja. A tárolás csak kényelmi célokat szolgál, hogy a következő hozzászóláskor ne kelljen automatikusan kitölteni. A sütik lejárati ideje 1 év.

Ha rendelkezik felhasználói fiókkal és be is van jelentkezve erre a honlapra, akkor átmeneti sütiket állítunk be, annak érdekében, hogy megállapítsuk, hogy a böngésző elfogadja-e a sütiket. Ezek a sütik nem tartalmaznak személyes információt, és törlődnek, ahogy bezárjuk a böngészőt.

A honlapra történő bejelentkezéskor több sütit hozunk létre, amely elmenti a bejelentkezési információt és a szerkesztőfelület megjelenítési opcióit. A bejelentkezési sütik két napig érvényesek, a szerkesztőfelület megjelenítési opcióit tároló süti egy évig. Amennyiben az “Emlékezz rám” opciót bejelöljük, a bejelentkezés két hétig folytatódik. Kijelentkezéskor a bejelentkezési sütik eltávolításra kerülnek.

Amennyiben bejegyzést vagy oldalt szerkesztünk, egy újabb sütit tárol el a böngészőnk. Ez a süti nem tartalmaz személyes adatot, egyszerűen csak a bejegyzés azonosító számát tárolja, amelyet szerkesztettünk. Egy nap múlva jár le az érvényessége.

Más honlapokról származó beágyazott tartalmak

A honlapon elérhető bejegyzések külső forrásból származó beágyazott tartalmakat (pl. videók, képek, cikkek stb.) használhatnak. A külső forrásból származó beágyazott tartalmak pontosan úgy viselkednek, mintha meglátogattunk volna egy másik honlapot.

Ezek a webhelyek lehetséges, hogy adatot gyűjtenek a látogatókról, sütiket vagy harmadik féltől származó követőkódot használnak, figyelik a beágyazott tartalommal kapcsolatos felhasználói viselkedést, ha rendelkezünk felhasználói fiókkal és be vagyunk jelentkezve az oldalra.

Analitika

Kivel osztjuk meg a felhasználói adatokat

Tárhely szolgáltatónk a DotRoll Kft., aki az aktuális ÁSZF szerint biztosítja az adattárolást és rendszer-üzemeltetést. (https://dotroll.com/hu/szolgaltatasok/tarhely)

Külső szerverek segíthetik a Honlap látogatottsági és egyéb webanalitikai adatainak független mérését és auditálását (Google Analytics). A mérési adatok kezeléséről az adatkezelő részletes felvilágosítást nyújt. (https://google.com/analytics)

Mennyi ideig őrizzük a személyes adatot

Ha hozzászól, a hozzászólás és annak metaadatai nem meghatározható ideig a rendszerben maradnak. Ennek célja, hogy az összes ezt követő bármely hozzászólás általunk megismertté és jóváhagyottá váljon, azaz ne kerüljön fel a moderálandó hozzászólások listájára.

A honlapon regisztrált felhasználók személyes adatai a saját felhasználói profiljukban is tárolásra kerülnek. Minden felhasználó megtekintheti, szerkesztheti vagy törölheti a személyes adatait bármikor (kivéve, hogy nem változtathatja meg a saját felhasználói nevét). A honlap rendszergazdái ezen információkat szintén megtekinthetik és szerkeszthetik.

Milyen jogokkal rendelkezik a felhasználó a saját adatai kapcsán

A weboldalon regisztrált fiók vagy hozzászólás írása esetén kérhető a személyes adatok export fájlban történő megküldése, amely bármilyen adatot tartalmaz, amit korábban a felhasználó rendelkezésre bocsátott. Kérhető továbbá, hogy bármilyen korábban megadott személyes adatot töröljük. Ez nem vonatkozik azokra az adatokra, amelyeket adminisztrációs, jogi vagy biztonsági okokból kötelező megőriznünk.

Hová továbbítjuk az adatokat

A látogatók által beküldött hozzászólásokat automatikus spamszűrő szolgáltatás ellenőrzi.

Felhasználói adatokat nem továbbítunk 3. félnek.

Kapcsolati adatok

Adatvédelmi incidens esetén kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a következő elérhetőségen: info{kukac}fenytest.hu

További információk

Hogyan védjük a felhasználói személyes adatokat

A weboldalon minden falhasználói műveletet csak előzetes admin jóváhagyás után engedélyezünk. Minden spamgyanús műveletet blokkolunk összetett autentikációs rendszert használunk. Rendelkezünk szabályozott mentési és megsemmisítési eljárásrenddel, ami biztosítja az adatok archiválását, tárolását és megfelelő megsemmisítését.

Érvényben lévő eljárások adatkezelési sérelmek esetén

Regisztrált felhasználóink megfelelő jogosultságokkal rendelkeznek az adatvédelmi követelmények ellenőrizhetőségére és szabályozhatóságára.

Általánosan és konkrét ügyben is tájékoztatás kérhető a személyes adatok kezeléséről, kérhető az adatok helyesbítése, törlése, zárolása a jogszabályokban előírtak figyelembe vételével. A megadott elérhetőségre eljuttatott kérelemre legfeljebb 25 napon belül tájékoztatást adunk.

A jogérvényesítési igények biztosítása külső szervek közreműködésével is kezelhető, azonban bármely eljárás kezdeményezése előtt javasoljuk a részünkre elküldött kérelmek elsődlegességét. Egyrészről a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság ( www.naih.hu; ugyfelszolgalat@naih.hu; 1530  Budapest, Pf.: 5.; tel.: +36 (1) 391-1400) előtt kezdeményezett eljárás, másrészről bírósági eljárások biztosítják az adatvédelmi jogszabályok szerinti tevékenység  megfelelő kikényszerítését.

Milyen harmadik féltől származó adatokat kapunk

Hirdetési célú cookie-kezelést nem végzünk. A webhelyen elérhető funkciókhoz további beszállítók publikált szolgáltatásait használhatjuk, például ha egy olyan oldalt keres fel, ahol videó van beágyazva a YouTube-ról, vagy link mutat oda. Ezek a videók vagy linkek (és a külső beszállítóktól származó más tartalmak) tartalmazhatják a harmadik fél cookie-jait, ezért érdemes lehet tanulmányoznia e harmadik felek webhelyeinek a cookie-k felhasználására vonatkozó irányelveit.

Milyen automatizált döntéshozatalt és/vagy profilalkotást végzünk a felhasználói adatokkal

Nem végzünk profilalkotást, nincs automatizált beépített döntési mechanizmus, jelenleg nem küldünk semmilyen hírlevelet, nem kezelünk hírlevél listát.

Szabályozott iparág közzétételi követelményei

AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS (EU) 2016/679 RENDELETE(2016. április 27.)
a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről (általános adatvédelmi rendelet) 2016/679 EU RENDELET

2011. évi CXII. törvény az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról  Infotv. (njt.hu)