A fénnyel dolgozni magunkért, a szeretteinkért…

A fénnyel dolgozni magunkért, a szeretteinkért…

Téma: Kapcsolatteremtés®

A következő gyakorlatok segítenek a mindennapi élet forgatagában, elsősorban magunkra találni. Segít abban, hogy a múltbeli eseményeink terheitől hogyan szabaduljunk meg, hogyan tovább, miért is születtünk le erre a földre, és mi is a feladatunk.
Ezeket a gyakorlatokat mindenki el tudja végezni. Egyszerűek, érthetőek.

A gyakorlatok megkezdése előtt teremts magadnak nyugodt környezetet, gyújts meg egy fehér gyertyát és egy füstölőt, hallgass meditatív zenét. Hangolódj rá, hogy most magadért teszel, kapcsolatot létesítesz felsőbb világoddal.
Azokat az információk amit majd kapsz, – ha folyamatosan végzed ezeket gyakorlatokat – fogadd el, változtass magadon hiszen magadért teszel. Bízz önmagadban, mert olyan közvetlen forrásból ered, ami csak a te csatornáidon keresztül jön le érintetlenül.
Mindig kérd a fény segítőidet ( Jézust, Szűz Máriát,…stb) , hited és vallásod szerint, hogy legyenek veled mindvégig míg fény munkádat végzed.

 

A következő gyakorlatok egymásra épülnek majd, de egyelőre csak a legelsőt írom le:

1. A Földelés gyakorlata:

“olyan érzet hogy a talpunkat éri  a föld, vagy hogy kint vagyunk a természetben.”
cél: A földelt állapot annyit jelent, hogy tudatosan benne legyél  a testedben, jelen legyél, érzékeld a külvilágodat.
Aki nincs “benne” a testében, annak nincs kapcsolata életével, nem tudja az élet feladatait, miért is született le erre a gyönyörű bolygóra.

Gyakorlat menete:

-Helyezkedj el kényelmesen, gerinced legyen egyenes. Javaslom , hogy ülve végezd a gyakorlatokat. Talpaidat érinti a föld.

-Gondolataidat irányítsd a légzésedre,  beszívod a levegőt kifújod a levegőt (5-5).  Összpontosítsd gondolatodat a fejed közepére ( korona csakrára ). Érezd, hogy tágul a tested a beáramló levegő hatására.
Szabadulj meg minden kósza gondolattól, ami elvonhatja a figyelmedet a gyakorlatoktól. Érezd, hogy középre vagy rendeződve.
Minden eggyes lélegzetvételnél a gerinced mentén, lejjebb és lejjebb jut a levegő. Érezd a talpad alatt a földet, engedj minnél több energiát  a lábadba.

Légzésed és a figyelmed segítségével érd el, hogy tested minden része kitáguljon, mindaddig, amíg be nem tudsz a gerinced aljáig lélegezni, anélkül, hogy közben feszültséget, vagy kényelmetlenséget éreznél. Ismételd meg a mély lélegzetvételt még legalább 2-4 alkalommal, hogy még élet telibbnek érezd magadat és még jobban belemélyedj a testedbe.

  1. Érezd a talpad alatt a földet. Lélegzeted segítségével minél több elevenséget áramoltass a lábadba.

  2. Férfiak: tudatodat irányítsd az első csakrára, nők: a második csakrára. Vizualizálj egy 5-10 cm átmérőjű fényhengert és kösd hozzá.

7. Ebből a fényhengerből húzz ki egy földelő fényszalagot és engedd le a talpadon át a föld mélyére. Közben tudatodat tartsd végig a fejed közepén. Lásd ahogyan ez a fényszál eléri a föld középpontját és ott lehorgonyoz. Olyan érzésed lehet, hogy ez a fényszalag, még ha akarna sem tudna tovább menni.

  1. Lélegezz lágyan fél, egy percig és közben figyeld, hogy milyen változások mennek végbe a testedben és a tudatodban. Ahol fájdalom, kellemetlen érzés, érzelmek törnek elő, irányítsd rá a figyelmedet, lélegezz bele, türelemmel szeretettel fogadd. Gondolj arra, hogy azért jött elő, hogy figyelmet kapjon. Hajlamosak vagyunk arra, hogy a fájdalmat nem akarjuk elviselni, ezért a tudatalattinkba zárjuk. Most eljött az ideje, hogy végre megszabadulj tőle, és ne cipeld további életedben. Légy türelmes, várd meg míg eltávozik. Örökre megszabadulsz tőle.

  2. Ha semmi rossz érzésed nem jön elő, akkor egyre inkább megérezheted, hogy egyre inkább jelen vagy a testedben, és egyre valóságosabb vagy. Megérezheted, hogy a tagjaid ellazulnak, vagy elnehezülhetnek kissé, amíg a földelő szalagodra fókuszálsz.

Teremts magadnak időt, hogy kicseréled a fényszalagot, különböző színekben pompázó szalagokra és eljátszol ezzel, hogy elég tapasztalatot gyűjts az egyes színek hatásáról. Kialakuljon benned, hogy tudatosan bármikor választani tudj, mikor mire van szükséged.

Próbáld ki a teljes színskálát, a következő színekkel. Kezd az egészen halvány színnel és fokozatosan erősítsd a legsötétebbre.

–        kékek

–        zöldek

–        sárgák

–        narancsok

–        pirosak (rózsaszíntől- az ibolyaszínig)

–        lilák

–        fehérek

–        barnák

–        fémes színek.(ezüst, arany, réz, ezüst-arany keverék)

Ha elsajátítottad a földelést, akkor azt nagyszerűen tudod majd hasznosítani. Pl., ha fáradt és rosszkedvű vagy, akkor teremtesz magadnak olyan színű földelést, ami feldob, jobb kedvre derít. Ha elbizonytalanodsz, döntésképtelennek érzed magad, akkor olyat teremtesz, ami biztonságot, erőt ad, határozott minőséget jelent Neked.

Természetesen a földeléssel nem tudsz minden problémádat megoldani, de segít abban, hogy könnyebben túljuss a kellemetlen érzéseken.

 Hidd el, hogy érdemes a földelés begyakorlására időt fordítani. Kezdetben minél többször végezd el napközben, akárhol meg tudod ezt csinálni. Nagyon fontos, hogy sokszor végezd, annál előbb felépülsz mentálisan. A reggelt mindig úgy kezd, hogy megteremted a földelő szalagodat. A színekkel játssz el, hogy tudatosan tudd használni. Később, ha mentálisan már rögzítődött a földelés, akkor már nem kell vele tudatosan foglalkoznod, mert ösztönösen érezni fogod, ha nem vagy földelve és fel kell építened.