Blog Image

Mi a fénytest?

Sokatokban felmerülhet az oldal névválasztásának kérdése, mely a mi életünkben is évtizedekre nyúlik vissza.

Akkoriban még nem tudtuk, csak sejtettük, hogy valami olyan központi egységre gondolunk ilyenkor, mint kagylóban a gyöngy, az igazi érték, az a rész, mely csillogóan szépen fényesen világít.

Ma már világos, hogy arra a részünkre gondoltunk, melyre ma azt mondjuk, hogy ez az igazi ÉN, ami pedig körül veszi test, az csak egy burkolat. A test, mint egy ruházat rejti el az Ént, aki örök és egy a forrásával. Ennél jobban ezen a ponton nem szeretném ezt tovább magyarázni, mert aki elsőre olvassa e sorokat, kicsaphatja nála a biztosítékot, ha önmaga még nem jutott olyan következtetésekre, mely alapján azt mondhatná, valóban így látom én is, hisz mindannyian tudjuk, hogy ez így van, nem kell róla többet magyarázni.

Mindannyian más utat járunk, másképp gondolkodunk, másnak látjuk a valóságot. Más értékrend szerint nevelkedtünk, más impulzusok alakítják a gondolkodásunkat. Azonban egyvalamiben mégis közösek vagyunk: mindenki útkereső és mindenki keresi a válaszokat az élete kérdéseire. Ezek persze nagyon különbözhetnek egymástól, amivel nincs is gond. Kivéve akkor, ha valaki úgy érzi, hogy minden kérdésére megkapta a kielégítő válaszokat. Ez ugyanis illúzió. Az persze lehetséges, hogy azért nincs több kérdésem, mert a megismert válaszokkal elégedett vagyok, de ettől még a kérdések kérdések maradnak, csak nincsenek föltéve.

Ezt az oldalt elsősorban azért hoztuk létre, hogy a fel nem tett kérdések is feltevésre kerüljenek a közösség szereplői által. A rá kapott válaszok pedig bővítsék a kollektív ismereteket és újabb kérdésekre ösztönözzék a résztvevőket.

Eljött az életünkben az az időszak, hogy be tudjuk már vállalni a többletfeladatokat és úgy látjuk, megérett a helyzet arra, hogy a múltunk tapasztalatait összefoglalva a jelenleg elérhető információkat és eredményeket rendszerezzük és rögzítsük. Célunk ezzel nem kevesebb, mint leegyszerűsíteni az útkeresést a számodra is, megspórolva ezzel a felesleges mellékvágányokat. Mivel minden okkal történik és nem biztos, hogy több ismerettel már nem térnél át mellékvágányokra, a gondolatok csíráját elültetve az elmédben mégis tágulhat a látásmódod, ami több lehetőséget biztosít a későbbi döntéseidben 1-1 probléma mérlegelése során.

A Fénytest fogalom emlékeztessen arra, hogy itt minden rólad szól, hogy segítsen megismerni az igazi Énedet. Az önfejlesztés önmagában is nagyon széles területet ölel fel. Nem is célunk ezeket mind lefedni. Ezt egy tortával ábrázolva sok sok szeletről beszélhetünk, ahol minden szeletnek megvannak a maguk szakértői és specialistái. Ezért a kapcsolódási pontokon túl, ha az adott szelet részletesebben érdekel, akkor érdemes a választott terület specialistáját is követned. Mi csak érintőlegesen fogjuk elemezni a területek összefüggéseit és kapcsolódásukat, és azt gyűjtjük össze, hogy ugyanazt a helyzetet másik szemszögből vizsgálva miért arra a módszerre esett a szakértőik választása.

Ha szeretnéd megismerni önmagad egy másik szemszögből, akkor tarts velünk a továbbiakban.

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük